Edellisessä artikkelissa sivuttiin kevyesti liittymän kilpailuttamista yhtenä mainiona säästökeinona, jolla oman lainan takaisinmaksua voi nopeuttaa vaivattomasti. Aiheeseen ei kuitenkaan perehdytty syvällisesti, ja monet ovatkin kyselleet, onko liittymäasioihin liittyen muita vinkkejä joilla säästöä voisi syntyä helpoisti?

Liittymän käytön minimointi

Oma ykkösvinkkini on yksinkertaisesti ottaa liittymään mahdollisimman pieni nettipaketti ja maksimoida avoimien wifi-verkkojen käyttö. Moni liittymä sisältää rajattoman nettipaketin, mikä on todellisuudessa monille käyttäjille aivan turha lisäominaisuus.

Ai miksi? Siksi, koska avoimia WiFi-verkkoja löytyy jopa meiltä Suomesta yllättävän paljon. Kikkana on yksinkertaisesti se, että kaikki eivät – vielä tänäkään päivänä – suojaa avoimia verkkojaan, edes kotikäytössä olevia. Erityisesti kahviloiden läheisyydessä asuvat taas voivat hyödyntää kätevästi näiden käyttäjille tarkoitettuja verkkoja, jotka eivät myöskään monesti ole suojattuja.

Muista VPN!

Avoimia WiFi-verkkoa käyttäessään kannattaa kuitenkin muistaa, että verkot ovat ilman oikeaoppista suojausta monesti jopa vaarallisia. Oma nettiyhteys onkin syytä suojata VPN-yhteyden avulla. Monet VPN-palvelut ovat maksullisia, ja VPN-palvelusta maksaminen vie tietysti hieman pointtia koko liittymän pienentämisellä säästämisen ideasta. Olen kuitenkin onnistunut löytämään hyvän ilmaisen VPN-palvelun, jota pystyy käyttämään yllättävän paljon ilman huolta datapaketin loppumisesta. Tämä VPN on WindScribe. Ilmaisversioon kuuluu 10 gigatavua ilmaista tiedonsiirtoa kuukaudessa, joka riittää kohtuulliselle käyttäjälle aivan helposti.

VPN täytyy olla avoimissa WiFi verkoissa aina käytössä, sillä ilman VPN-yhteyttä saatat epähuomiossa paljastaa koko tietoliikenteesi verkon ylläpitäjälle. Jotkut epärehelliset tahot saattavat varastaa käyttäjien tietoja ylläpitämällä WiFi-verkkoja. VPN-yhteyden kautta yhdistämällä tietoliikenteesi on kuitenkin piilotettu, jolloin edes epärehelliset verkkojen ylläpitäjät eivät pääse tietoihisi käsiksi.