Lainakulujen hoitaminen voi olla monesti vaikeaa; etenkin, mikäli korona-aika on vaikuttanut omaan työllisyystilanteeseen negatiivisesti. Lainakulujen hoitamisen helpottamiseen yhtenä toimivana keinona on säästäminen, ja nimenomaan nykyisten kulujen tarkistaminen ja uudelleenjärjestely. Käydäänpä tarkemmin läpi keinoja säästöön.

Puhelinlasku

Yksi helpoimmista ja nopeimmista keinoista säästää on oman puhelinliittymän kilpailuttaminen. Monesti on helppo säästää 10-20 euroa kuukausittaisissa kuluissa yksinkertaisesti etsimällä ja nappaamalla itselleen sopiva liittymätarjous. Monesti operaattorit kilpailevat tiukasti asiakkaistaan toistensa kesken, joka johtaa helposti hintasotaan josta asiakas voi hyötyä. Ilman kikkailua ei parhaita hintoja kuitenkaan saa, vaan operaattori kannattaa vaihtaa aina kun mahollista. Tällöin vanha operaattori yleensä ottaa yhteyttä ja tarjoaa parempaa tarjousta.

Wolt

Woltittaminen on monen rahareikä etenkin korona-aikana. Ulkona syöminen ei välttämättä kiinnosta, mutta Woltilla ravintolaruokaa saa kotiovelle helposti. Useita kertoja kuukaudessa Woltittaminen voi kuitenkin helposti syödä satoja euroja. Mieti siis tarkkaan, haluatko varmasti käyttää palvelua usein.

Kauppalasku

Tämä voi olla itsestäänselvä vinkki, mutta itsestäänselvyyksistäkin on hyvä toisinaan muistutella itseään. Ruokakauppaan menevät kulut voivat olla nimittäin monilla yllättävän suuret; etenkin, jos käyttää pientä lähikauppaa. Ruokakorin hinnassa voi eri kauppojen välillä olla eroa jopa kymmeniä euroja. Kannattaa siis todellakin miettiä, mistä ruokaostoksensa käy tekemässä.