Miksi lainavertailu kannattaa tehdä? Lainavertailu on erittäin järkevä toimenpide ennen lainan hakemista. Lainavertailulla voi säästää parhaassa tapauksessa jopa tuhansia euroja alempien lainan korkojen ja kustannusten vuoksi. Lainavertailu ei yleensä vie kovin paljoa aikaa, joten tuntipalkaksi lainansa vertaajalle tulee yleensä varsin mukava summa.

Lainavertailun voi lainan tyypistä riippuen tehdä monella eri tapaa. Vanhanaikainen tyyli esimerkiksi asuntolainan vertailuun on käydä pankeissa konttoreilla paikan päällä neuvottelemassa lainan ehdoista. Nykyaikaisempi tyyli on tietenkin hoitaa koko prosessi etänä, verkossa. Netin kautta lainavertailu onnistuukin yleensä hyvin nopeasti ja kätevästi, joten yleensä edes kiire ei ole hyvä perustelu jättää lainan vertailu tekemättä.

Lainavertailun merkitys korostuu erityisesti muualta kuin perinteisistä pankeista lainaa hakiessa. Nykypäivän Suomessa kulutusluottojen, pikavippien ja muiden vakuudettomien lainojen kohdalla on valtavia eroja lainojen todellisissa vuosikoroissa ja lainojen muissa kuluissa. Jos on todellinen tarve ottaa nopeaa lainaa kuten pikavippi tai kulutusluottoa, kannattaa lainavertailu todellakin tehdä erittäin tarkkaan ja harkiten – olipa tarve lainalle kuinka pikainen tahansa. Suomessa on valtava määrä ihmisiä, jotka ovat ottaneet nopeita lainoja harkitsemattomasti ja ensimmäisestä vastaan tulleesta paikasta, ja tämä impulsiivisuus on johtanut kalliisiin maksuihin lainaa takaisin maksaessa. Muista siis harkinta kun olet hakemassa lainaa nopeisiin tarpeisiin, tai mihin tahansa muuhun.